Založ si blog

Ako zanikne európska civilizácia?

Civilizácie, ktoré sa na Zemi vystriedali doteraz vystriedali, mali spoločný znak, zo svojho stredu odstraňovali ľudí, ktorí im nevyhovovali. Robili z nich otrokov, alebo ich priamo vraždili. Preto sú posiate mŕtvolami, čo však my považujeme za ich úspech a mieru hrdinskosti.

Pozoruhodné úspechy dosiahla európska civilizácia, nezvládla však II. svetovú vojnu a odvtedy hrá už len druhé husle a dostáva sa úplnej závislosti od veľkého brata – USA. Nemá suroviny, trhy si ničí sankciami proti Rusku a nemá armádu, ktorá by bola schopná hrať dôstojnú úlohu v hre:  suroviny, pracovné sily, trhy. Spoliehať sa cudziu vojenskú silu je cesta bez perspektívy. Usilovne živí hrozbu Ruska z invázie do Európy, čo nemá logiku, veď čo by tam získalo?

Zachrániť ju môže iba niekto zvonku, vlastných síl na záchranu nemá. Musel by však mať na záchranu rozumný dôvod. Do úvahy prichádzajú, zatiaľ, traja USA, Rusko, Čína. USA v duchu hesla „America first“ si chce riešiť,v prvom rade, svoje problémy. Zatiaľ hľadá odberateľov iba na svoju vojenskú techniku, tej je však všade dosť. Čína chce pre svoje výrobky nájsť odberateľov v Európe, musí však najprv vybudovať novú hodvábnu cestu a zabezpečiť jej priechodnosť. Rusko je spokojné so svojou sebestačnosťou a nedotknuteľnosťou svojich hraníc. Túto istotu čerpá zo stáročných skúseností s agresiou všetkých relevantných štátov.

Európska civilizácia, ktorá je kresťanská, má aj ďalší problém. Kresťanstvo si pošramotilo povesť podporou fašistických štátov. A tak takmer všetky európske štáty, po II. svetovej vojne, majú vo svojich ústavách, okrem iného, aj prehlásenie, že nechcú mať s kresťanstvom nič spoločné. Európa tak stratila ideológiu, ktorá ju takmer dva tisíc rokov spájala a mala rozhodujúci vplyv na vytvorenie európskej civilizácie. Cirkev sa snaží obnoviť reputáciu viery voľbou netalianskych pápežov a zmenšovaním úlohy Ježiša Krista, čím približuje kresťanstvo k judaizmu a islamu.

Ďalším problémom je neriešiteľný kruh nekonečnej materiálnej spotreby, ktorý už narazil na hranice životného prostredia, morálky, etiky a psychiky človeka. Už rieši také problémy ako je tvar uhoriek či výkon vysávačov, životne dôležité problémy už nie sú v jej moci. V tomto bludnom kruhu sa ocitli aj potraviny, ich životnosť sa zvyšuje technologickým spracovaním, napríklad vajce sa uvarí, ošúpe, pokrája, usuší atď. a tak môže vajce z  Holandska cestovať po Európe už pol roka a stále je čerstvé, naviac ešte otrávené Fipronilom.

Sú to smutné zistenia, predsa len Európa je môj domov.

Prečo nepôjdem voliť

23.05.2019

Ľudia si zarábajú na svoje potreby dvojakým spôsobom: – poctivo, v potu tváre – nepoctivo, krádežami Tí prví ma nezaujímajú, žijú si svoj život, ktorý im určila vláda. Tí druhí si potrebujú peniaze, aj seba, ochrániť. Nenadarmo sa hovorí, že kto má veľa peňazí je spokojný, že kto má krásnu manželku, je šťastný a ten kto nemá jedno ani druhé má [...]

Čo svetu priniesol mier?

06.06.2018

Svet už od II. svetovej vojny žije bez veľkej vojny. Mier taký dlhý čas je predsa len neobvyklý, história nepamätá taký dlhý čas bez vojen, je predsa písaná vojnami. Čo tento mier priniesol svetu? Sovietskemu zväzu priniesol krízu a zánik, nástupnícke Rusko je však života schopné, má totiž všetko čo potrebuje: suroviny, pracovné sily a trhy. A má armádu, ktorá to [...]

Rusko – ideálne miesto pre hrob.

09.04.2018

Túto túžbu majú ľudia, národy, štáty od nepamäti. Asi to majú uložené v génoch. Svoje hroby tu našli Mongoli, Tatári, Švédi, Poliaci, Turci, Francúzi, Nemci a ich spojenci. No oni tam pôvodne prišli kradnúť a vraždiť, no napokon sa uspokojili aj s miestom pre hrob. Dnes už vojenské technológie natoľko pokročili, že priama invázia je nemožná, preto EU hľadá, už [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 36872x
Priemerná čítanosť článkov: 2458x

Autor blogu

Kategórie