Založ si blog

Rusko – ideálne miesto pre hrob.

Túto túžbu majú ľudia, národy, štáty od nepamäti. Asi to majú uložené v génoch. Svoje hroby tu našli Mongoli, Tatári, Švédi, Poliaci, Turci, Francúzi, Nemci a ich spojenci. No oni tam pôvodne prišli kradnúť a vraždiť, no napokon sa uspokojili aj s miestom pre hrob.

Dnes už vojenské technológie natoľko pokročili, že priama invázia je nemožná, preto EU hľadá, už spoločne, nejaký spôsob ako si postaviť v Rusku aspoň svoj symbolický cintorín. Štát, alebo skupina štátov, ktoré sú slabé v trojuholníku, suroviny, pracovná sila, trhy, majú dve možnosti ako si zabezpečiť prosperitu, zlepšiť svoju situáciu vojenskou silou, alebo spolupracovať so štátmi, ktoré sú tejto oblasti silné.

EU si zvolila tretiu cestu, nenávistnú propagandu, sankcie, zúfalé hľadanie slabých stránok protivníka. Čo tým chce dosiahnuť už nevie ani sama. Je to cesta, na konci ktorej odovzdá svoje územie prisťahovalcom z Afriky a sama skončí na symbolickom cintoríne v Rusku.

 

Prečo nepôjdem voliť

23.05.2019

Ľudia si zarábajú na svoje potreby dvojakým spôsobom: – poctivo, v potu tváre – nepoctivo, krádežami Tí prví ma nezaujímajú, žijú si svoj život, ktorý im určila vláda. Tí druhí si potrebujú peniaze, aj seba, ochrániť. Nenadarmo sa hovorí, že kto má veľa peňazí je spokojný, že kto má krásnu manželku, je šťastný a ten kto nemá jedno ani druhé má [...]

Čo svetu priniesol mier?

06.06.2018

Svet už od II. svetovej vojny žije bez veľkej vojny. Mier taký dlhý čas je predsa len neobvyklý, história nepamätá taký dlhý čas bez vojen, je predsa písaná vojnami. Čo tento mier priniesol svetu? Sovietskemu zväzu priniesol krízu a zánik, nástupnícke Rusko je však života schopné, má totiž všetko čo potrebuje: suroviny, pracovné sily a trhy. A má armádu, ktorá to [...]

Ako zvýšiť atraktivitu ZOH.

08.03.2018

Na 1. ZOH v Chamonix v roku 1924 športovci súťažili iba v 16 športových kategóriách. Na 23. ZOH v Pchjončchangu v roku 2018 to bolo už 102 športových kategórií. Dôvodom rozširovania programu sú, ako inak, peniaze. Reklama, televízne práva, upomienkové predmety. Predmetom obchodu sa stal aj doping, niektorí ho majú povolený zo zdravotných dôvodov, iní sú potrestaní pre [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 36807x
Priemerná čítanosť článkov: 2454x

Autor blogu

Kategórie