Založ si blog

Kto zasahuje do volieb prezidenta v USA?

Neprezradím žiadne tajomstvo ak poviem, že USA robia iba to čo im dovolí Izrael. Dokazujú to aj americkí prezidenti. Nixon si myslel opak, preto musel opustiť úrad, Bush jr. nešpekuloval a začal vojnu v zálive bez oficiálneho dôvodu, čím si vyslúžil povesť najhlúpejšieho prezidenta. Clinton sa radšej  vrátil z kratšej cesty a len plnil príkazy. Obama to riešil rafinovanejšie, zabezpečil, že USA nevetovali rezolúciu OSN o zákaze výstavby osád na okupovaných územiach až tesne pred koncom svojho funkčného obdobia, čím jeho prípadné odvolávanie by stratilo zmysel. Rozmýšľať či za jeho čin bola potrestaná jeho stranícka kolegyňa Clintonová je už nezmyselná špekulácia.

Voľby však skončili prekvapujúco, inak ako naznačovali prieskumy verejnej mienky. Teraz sa hľadá vinník. Ako vždy najlepšie poslúži Rusko. Do hľadania sa zapojil aj prezident Trump. Najprv však musel obhajovať svojich spolupracovníkov a členov svojej rodiny. Všetci sa odvolávajú na obchodné kontakty, čo je pri sankciách zo strany USA  pozoruhodné.

Na summite G20 v Hannoveri sa stretli Trump s Putinom, okrem oficiálnej časti, aj na súkromnom stretnutí bez účasti novinárov. O tomto stretnutí prezradil Trump len toľko, že sa spýtal Putina, či Rusko zasahovalo do amerických prezidentských volieb.

Neviem čo je  „zasahovanie do amerických prezidentských volieb“ no predstava, že by Rusko určovalo kto bude v USA prezidentom je pre mňa ťažko predstaviteľná. Ako dôvod zavedenie proti-ruských sankcií však poslúži.

Prečo nepôjdem voliť

23.05.2019

Ľudia si zarábajú na svoje potreby dvojakým spôsobom: – poctivo, v potu tváre – nepoctivo, krádežami Tí prví ma nezaujímajú, žijú si svoj život, ktorý im určila vláda. Tí druhí si potrebujú peniaze, aj seba, ochrániť. Nenadarmo sa hovorí, že kto má veľa peňazí je spokojný, že kto má krásnu manželku, je šťastný a ten kto nemá jedno ani druhé má [...]

Čo svetu priniesol mier?

06.06.2018

Svet už od II. svetovej vojny žije bez veľkej vojny. Mier taký dlhý čas je predsa len neobvyklý, história nepamätá taký dlhý čas bez vojen, je predsa písaná vojnami. Čo tento mier priniesol svetu? Sovietskemu zväzu priniesol krízu a zánik, nástupnícke Rusko je však života schopné, má totiž všetko čo potrebuje: suroviny, pracovné sily a trhy. A má armádu, ktorá to [...]

Rusko – ideálne miesto pre hrob.

09.04.2018

Túto túžbu majú ľudia, národy, štáty od nepamäti. Asi to majú uložené v génoch. Svoje hroby tu našli Mongoli, Tatári, Švédi, Poliaci, Turci, Francúzi, Nemci a ich spojenci. No oni tam pôvodne prišli kradnúť a vraždiť, no napokon sa uspokojili aj s miestom pre hrob. Dnes už vojenské technológie natoľko pokročili, že priama invázia je nemožná, preto EU hľadá, už [...]

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

World Press Photo tento rok vyhrala snímka Palestínčanky s mŕtvym dieťaťom v náručí

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

Julija Navaľná

Vláda v Kyjeve robí chybu. Väčšina Rusov nechce vojnu, len Putin áno, Ukrajinci to chápu, vyhlásila Navaľná

18.04.2024 13:28

Odpovedala, či považuje za jeden zo svojich cieľov nájsť spoločnú reč s vedením Ukrajiny.

Jaroslav Haščák

GP podľa Haščákovho advokáta potvrdila, že špeciálna prokuratúra sa nezmohla na férové preskúmanie obvinenia pre Gorilu

18.04.2024 13:23

Advokát finančníka dúfa, že čakanie na skutočné a nielen formálne prejednanie sťažnosti voči obvineniam v kauze sa nestane "čakaním na Godota".

Nemecko Halle Súdy Höcke AfD Proces Začiatok

Vplyvný politik Alternatívy pre Nemecko Höcke stojí pred súdom, dôvodom je zakázané nacistické heslo

18.04.2024 13:12

"Nacista, nacista," skandoval na Höckeho dav niekoľko stoviek demonštrantov, ktorí sa zhromaždili pred súdnou budovou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 36810x
Priemerná čítanosť článkov: 2454x

Autor blogu

Kategórie